Een aantal feiten uit diverse onderzoeken door Gallup :

1) We zijn het minst graag in het gezelschap van onze leidinggevende, sterker nog we doen liever de afwas of andere “vervelende” klusjes.
(Kreuger A.B., Kahneman D, Schkade D, Schwarz N, & Stone AA 2008)

2) Indien de medewerker in zijn ogen een incompetente leidinggevende heeft neemt de kans op een hartinfarct toe met 24% en na 4 jaar samenwerken neemt die kans toe met 39%.
(Nybrg A, Alfredson L, Theorell T, Westerlind H, Vahtera J, & Kivimaki M 2009)

3) Indien de leidinggevende geen aandacht besteed aan de medewerker is deze 40% minder actief betrokken bij het werk, heeft de leidinggevende in hoofdzaak aandacht voor de zwaktes van de medewerker dan is deze 22% minder actief betrokken en heeft de leidinggevende met name aandacht voor de sterktes van de medewerker dan is maar 1% minder actief betrokken. ( T. Rath 2007)

4) Medewerkers zijn zes keer meer betrokken en rapporteren drie keer meer excellente levenskwaliteit als ze de gelegenheid hebben met hun sterktes te werken. ( T. Rath 2007)

5) Medewerkers die niet kunnen werken met hun sterke punten lopen een verhoogd risico op een burn out vanaf 20 uur werken per week.
(Harter JK, & Aurora R 2009)

6) Om te komen tot een betrouwbare een reproduceerbare test om de talenten vast te stellen heeft heeft Gallup in de afgelopen 30 jaar meer dan twee miljoen mensen gesproken en open vragen gesteld over hun succes. (onderzoek door Gallup bij 101 organisaties in 63 landen)

Publicatie in Tijdschrift voor Positieve Psychologie.